Formålet med kollegial supervision er, ligesom i almindelig gruppesupervision, at skabe fælles læring og udvikling i arbejdet med mennesker. Det drejer sig om at få konkret hjælp og inspiration til de udfordrende opgaver i relationsarbejdet, f.eks. i en gruppe pædagogiske medarbejdere på socialt belastede daginstitutioner eller botilbud, eller socialrådgivere, som varetager myndighedsopgaver, eller tværfaglige personalegrupper der arbejder med udsatte børn, unge eller voksne.
Det skaber ny læring og udvikling med udgangspunkt i hverdagens udfordringer. Det styrker det arbejdsmæssige fællesskab, fordi man forholder sig til hinandens udfordringer og drager omsorg for hinandens trivsel og udvikling. Eftersom læreprocessen finder sted i arbejdsfællesskabet, bliver man klogere sammen, man lærer af de svære problemstillinger og af succeshistorierne. Man deler viden og erfaringer og skaber nye ideer, som efterfølgende kan afprøves i praksis.
Kollegial supervision adskiller sig fra almindelig gruppesupervision ved, at det foregår i kollegagruppen uden en ekstern supervisors medvirken. Rollen som supervisor går som regel på skift mellem kollegaerne. Bl.a. derfor kræver det uddannelse og træning af den samlede gruppe.
Det foregår inden for fastsatte rammer, spilleregler og metoder. Derfor er der en lang række spørgsmål, der skal afklares, for eksempel:
Kollegial supervision kræver en velfungerende personalegruppe, som allerede har god erfaring med almindelig gruppesupervision. Det kræver træning, øvelse og feedback, og ikke mindst kræver det tålmodighed, fælles vilje og rummelighed.
Vi tilbyder skræddersyede udviklingsforløb med undervisning og træning i kollegial supervision metode, som hjælper dig og dine kollegaer sikkert igennem processen.